Over Judith van Weel

Hallo, mijn naam is Judith van Weel – Zuurbier.

Ik ben gecertificeerd yogadocent bij de Yoga Alliance. Yoga maakt iedere dag deel uit van mijn leven. Niet alleen door meditatie en het beoefenen van houdingen (asana’s), maar ook in mijn levensopvatting. De levensbeschouwelijke filosofie die ten grondslag ligt aan de westerse yoga, sluit nu eenmaal geweldig aan bij hoe ik in het leven sta, al van kinds af aan. Ik zie het 8-voudige pad als een houvast, zoals anderen een kerk bezoeken, of hun eigen voorwaarden scheppen. Vooral de Yama’s en Niyama’s (leefregels) uit de yogafilosofie zijn verweven in mijn leefstijl.

Wie ben ik

Wandelen, studeren en lezen zijn mijn grootste hobby’s. Ik vind het heerlijk om me te verdiepen in filosofie, eeuwenoude verhalen en om (blootsvoets) te wandelen in de natuur. En ik schrijf graag. Deze hobby’s bieden mij de kans tot Svadhyaya; zelfstudie.

Ik ben veganist, onder andere door een zuivelallergie, maar vooral vanwege Ahimsa; geweldloos leven. Daarnaast ben ik een consuminderaar. Ik schep er enorm veel genoegen in om tweedehands op zoek te gaan naar kleding, huishoudelijke artikelen en cadeautjes. Of ik maak het zelf. Aparigraha (hebzuchtloosheid) en Santosha (tevredenheid) zijn hierbij de drijfveer.

Maar bovenal…

Na een druk leven met een ellenlang CV en zelfs eigenaar te zijn geweest van verschillende ondernemingen, besloot ik in 2022 dat het tijd werd voor mij. Ik ben naast filosofisch yogi en veganistisch consuminderaar ook én vooral Judith, echtgenote van Lars, moeder van Siem en Femke en een echte hondenliefhebber. En die rollen zijn me het meest dierbaar. Daarin kan ik puur mezelf zijn

Daarom sloot ik op 1 december 2022 liefdevol de deuren van de studio van Jewel body & mind. Mijn kennis, passie en ambities krijgen ruimte op dit online platform.

Stop per 1 december

Jewel body & mind stopt per 1 december met de lessen in de studio aan de Markt 79 te Panningen.
Interesse in Pilates? Vul het contactformulier in voor meer informatie over deze vorm van bewegen.

Op deze website ga ik door met blogs, verhalen en instructies op het gebied van yoga, gezondheid & bewegen en duurzaam & bewust leven.